+31 (0)6 81 64 16 29
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
...to create a spectacular panorama slideshow!
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

United Arab Emirates

UAE_Regions_mapIn 1971 kwam door de samenwerking van de emiraten Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah het land de Verenigde Arabische Emiraten tot stand. Tegenwoordig zijn de UAE één van de rijkste landen ter wereld en behoord het land tot de snelst groeiende economieën.

De emiraten vormen dan wel samen één land maar er is veel rivaliteit onder elkaar. Vooral de emiraten Abu Dhabi en Dubai zijn in een competatieve strijd verwikkeld dat te zien is aan de vele grote en dure (bouw)projecten. De oliewinning is de belangrijkste inkomstenbron. De inkomsten hieruit zijn zo hoog dat inwoners van het land geen belasting hoeven te betalen en dat onderwijs en medische voorzieningen gratis zijn.

De grootste en bekendste bezienswaardigheid van de Verenigde Arabische Emiraten is de stad Dubai. Deze stad staat vol met bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa, het Dubai Museum, de Burj Al Arab  en de immense skihal in de Mall of Emirates.

In Abu Dhabi staat de Sjeik Zayed-moskee de grootste moskee van het land. Voor de race enthousiastelingen is hier het F1 circuit waar je zelf op mag rijden of fietsen en Ferrari World, het enige Ferrari thema pretpark in de wereld.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een warm woestijnklimaat. In de wintermaanden is het hier heerlijk rond de 25 graden Celsius en daarbij een perfecte bestemming om de koude Nederlandse wintermaanden te ontvluchten. De golfbanen zijn hier prachtig, de hotels van zeer goede kwaliteit met fantastische service. Het internationale en mondaine karakter van de UAE zie je terug in de vele internationale restaurants en  uitgaansgelegenheden.

Onze arrangementen