+31 (0)6 81 64 16 29
St. Andrews
Reis periode: 08 apr 2019 - 11 apr 2019
Locatie: St. Andrews, Schotland
Prijs: We zijn weer terug!
Reserveer nu!

Een unieke Schotse golfervaring met gegarandeerde starttijden! 

The Old Course, St. Andrews

Kingsbarns

Carnoustie

New Course

 

St. AndrewsHet arrangement is inclusief

 • vliegticket KLM; Amsterdam – Edinburgh vv economy, inclusief 12 kg. handbagage
 • transfers van/naar het hotel en golfbanen
 • 3 overnachtingen in het Rusacks hotel St. Andrews, inclusief ontbijt
 • 1 greenfee op St. Andrews Old Course
 • 1 greenfee op Kingsbarns
 • 1 greenfee op Carnoustie
 • 1 greenfee op St. Andrews New Course

Het programma

Maandag 8 april 2019

 • 08:00 uur vertrek vanaf Schiphol, met KLM aankomst Edinburgh 08:25 uur
 • transfer naar Rusacks hotel
 • vanaf 12:00 uur starttijd op The St. Andrews New Course
 • check-in Rusacks hotel
 • overnachting in The Rusack Hotel

 

Dinsdag 9 april 2019

 • ontbijt op eigen gelegenheid
 • transfer naar Carnoustie
 • spelen op Carnoustie, starttijd vanaf 10:30 uur
 • transfer naar Rusacks hotel
 • diner op eigen gelegenheid
 • overnachting in The Rusacks Hotel

 

Woensdag 10 april 2019

 • ontbijt op eigen gelegenheid
 • vanaf 12:30 uur starttijd op The Old Course St. Andrews
 • diner op eigen gelegenheid
 • overnachting in The Rusacks Hotel

 

Donderdag 11 april 2019

 • ontbijt op eigen gelegenheid
 • check-out The Rusacks Hotel
 • transfer naar Kingsbarns
 • vanaf 07:30 uur starttijd op Kingsbarns
 • 14:30 uur transfer naar Edinburgh Airport
 • 17:35 uur vertrek Edinburgh Airport met KLM, aankomst Schiphol, 20:05 uur

 

De prijs: € 1.750,=* p.p.

De toeslag eenpersoonskamer is:  € 175,= per persoon.

 

Wat u nog moet weten

Castle Course, St. AndrewsThe Old Course, Carnoustie en Kingsbarns zijn in principe “walking courses only”.

In uitzonderlijke gevallen kan er echter gebruik gemaakt worden van een buggy. Om voor u een buggy aan te vragen hebben we een medische verklaring van uw arts nodig waarin staat dat u, op basis van medische gronden, absoluut niet in staat bent om 18 holes te lopen. Bij voorkeur dient die verklaring in het engels te zijn opgesteld. Bij van een buggy dient u rekening te houden dat deze bestuurd wordt door een caddie. U betaald dus de kosten van de buggy en de caddy.

Garantie voor het verkrijgen van toestemming kunnen wij u helaas niet geven, maar we doen graag ons best voor u.

Het is bijzonder om gegarandeerde startijden te verkrijgen op “The Old Course”. Ze zijn uniek en zeer gewild. Om de ons toegekende starttijden te waarborgen zijn wij verplicht deze vooruitbetalen en is dit ook voor ons non-refundable. Daarom vragen wij aan u een directe aanbetaling van 50% van de totale reissom, binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur. Met deze aanbetaling garandeert u uw boeking en bij annulering is dit bedrag 100% non-refundable. De tickets kunnen niet gewijzigd worden en zijn non-refundable.

Wilt u uw verblijf verlengen en/of elders golfen? Laat het ons weten en wij helpen u graag.

 

Prijzen exclusief

 • persoonlijke uitgaven zoals activiteiten, excursies, entreegelden, buggy of caddie.
 • niet genoemde maaltijden & drank
 • reis- en annuleringsverzekering
 • De kosten voor caddies variëren tussen de £50,= en £60,=, exclusief fooi.
 • Een trolley kost gemiddeld £7,50 en kunt u ter plekke huren.

 

Vluchten

In de arrangement prijs is een budget opgenomen van € 110,= voor de retourvlucht, Amsterdam – Edinburgh, met de KLM. Bij uw definitieve boeking zullen we de meer/minder kosten met u verrekenen.

Wij houden er rekening mee dat u zelf een golftas voucher aanvraagt via Flying Blue Golf. Dit kunt u gratis regelen via: flyingbluegolf.com

Wilt u ook ruimbagage en/of uw stoelvoorkeur zelf bepalen? Dan kunt u dit zelf doen nadat u van ons uw E-ticket heeft ontvangen via klm.com

The Golf Traveller werkt samen met gerenommeerde consolidators. Daardoor kunnen wij gebruik maken van gunstige contractvoorwaarden met veel luchtvaartmaatschappijen. Zij kunnen voor onze klanten rechtstreeks in in hun systemen boeken en tickets uitdraaien. Snel, efficiënt en vaak tegen gunstigere voorwaarden dan als u het zelf zou doen. Dagelijks vliegen veel gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Edinburgh en in dit geval gaat onze voorkeur uit naar de KLM.

 

Rusacks Hotel, St. Andrews

Rusack hotel

Het Macdonald Rusacks Hotel ligt aan hole 18 van The Old Course.

Een betere lokatie voor uw reis naar St. Andrews is niet mogelijk. Op een steenworp afstand vind u er tal van pubs en restaurants. Dit unieke 4-sterren hotel beschikt over alle gemakken voor de moderne golfer maar heft tocht haar klassieke karakte weten te behouden. Het restaurant Rocca Bar & Grill biedt een prachtig uitzicht op The Old Course en serveert Italiaanse gerechten, bereid met verse, lokale producten.

De One Under Gastro Pub biedt een traditioneel, Schots menu en heerlijke wijnen. De luxe kamers hebben elk een moderne en voledig uitgeruste badkamer .Er is tevens een flatscreentelevisie met satellietkanalen, thee- en koffiefaciliteiten en WiFi aanwezig in elke kamer.

Meer informatie?

 

New Course, St. Andrews 

The New Course, St. Andrews

The New Course, St. Andrews

In de late jaren van 1800, werd de Old Course erg populair, grotendeels te wijten aan de extra bezoekers die massaal naar St Andrews kwamen met de trein. De R&A besloot om de aanleg van de “New Course” te betalen in ruil voor het recht van exclusieve starttijden op de Old. Deze rechten zijn opgenomen in een wet uit 1894, de voorloper van de huidige wet uit 1974, die aangeeft hoe de St. Andrews links banen beheerd dienen te worden.

The New Course is ontworpen door Old Tom Morris en B Hall Blyth en opende in 1895. Dit maakt het een van de oudste “nieuwe” golfbanen in de wereld!Gelegen aan de Old Course, wordt “The New” door de lokalen aangemerkt als hun favoriet, Het heeft een aantal overeenkomsten met “The Old”, gedeelde fairways, een dubbel green op de 3de en 15de hole en de traditionele en in en out lay-out. De fairways zijn golvend, maar ze hebben niet dezelfde hellingen en bochten als “The Old”. Er zijn een aantal prachtige holes, vooral in de duinen rond de turn zoals de 10de, een taaie 464-yard par 4.
Er word gefluisterd dat als “The New” verplaatst zou worden naar andere plek aan de Britse kust en weg uit de schaduw van “The Old” het zeker een veel grotere en roemruchtigere reputatie zou hebben dan nu het geval is. Misschien wel als gastheer voor een Open Championship.

 

The Old Course, St. Andrews

St Andrews Old Course

Een golfbaan die geen introductie meer nodig heeft.Omschreven als de “moeder der golfbanen” en ‘s werelds beroemdste linksbaan en zonder enige twijfel “The Home of Golf”. Met een historie die terug gaat tot 1553 is het de golfbaan die iedereen wil spelen maar waar slechts weinigen echt de gelegenheid voor krijgen.

The Old Course wordt door de golfer gelijktijdig geliefd en gehaat. De venijnige onschuldige ogende potbunkers en de duivels geonduleerde greens brengen elke golfer het afwisselende gevoel van gelukzaligheid en waanzin. In 2021 is The Old Course wederom gastheer van The Open. Deze 150ste editie zal zeker een bijzondere worden in de geschiedenis van “The Open”.
Alle tourspelers zijn het er over eens: Er bestaat geen mooiere plek om The Open te winnen dan op The Old Course, St. Andrews. De rillingen lopen over de rug van elke speler als zijn naam door de starter wordt genoemd en hij op de eerste tee mag afslaan onder toeziend oog van het omringende publiek. Heel even waant hij zich “The Champion”.

 

Kingsbarns

Kingsbarns

Volgens golf historicus Bobby Burnet, dateert golf op Kingsbarns uit 1793 met een negen-holes golfbaan. Deze werd gevorderd door het leger bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, omdat ze vonden dat er een invasie risico was op het strand van Kingsbarns. De golfbaan was vergeten en verdwenen, totdat de Amerikaanse architect Kyle Phillips aan het einde van de 20e eeuw naar dit gebied kwam.

Phillips bestudeerde studeerde diverse banen, waaronder Royal Dornoch, om ervoor te zorgen dat het ontwerp zeer natuurlijk zou uitzien. De grondverzetmachines verschoven honderdduizenden tonnen aarde om het maanlandschap dat nu Kingsbarns heet te creëren. De baan opende, onder luid aplaus, in juli 2000 en werd van meet af aan geroemd om haar perfecte natuurlijke schoonheid. Men zou denken dat deze baan er al eeuwen zou liggen.

Een van de vele geneugten van Kingsbarns Golf Links is dat je vanaf vrijwel elke plek de Noordzee kan zien. Bijzonder is ook dat het zijn eigen burn heeft (de Cambo), die werd ontdekt tijdens al dat grondverzet. Prachtig maar je wil er niet in liggen!.Deze linksbaan grenst aan perfectie. Golvende fairways, bulten, kuilen, scherpe bunkers en snelle greens. Dit alles in een prachtige natuurlijke setting en altijd in een perfecte staat van onderhoud.

Gelegen op slechts zes mijl van St Andrews, is Kingsbarns een belangrijke aanvulling op de oude links banen in dit gebied. Het is uitgegroeid tot een echte “must Play’ baan waar golfers vanuit de hele wereld naar toe trekken. Gastheer van oa. De Dunhill Cup en het Ladies Open naast vele andere nationale en internationale wedstrijden.

meer informatie over Kingsbarns?

 

Carnoustie

Carnoustie

Carnoustie is een pure links baan en wordt algemeen beschouwd als één van ’s werelds meest moeilijke golfbanen. Niet voor niets heeft zij de bijnaam: “Carnasty”

In 1527 werd hier voor het eerst golf gespeeld en in 1842 een officiële 10-holes golfbaan aangelegd die in 1857 door Tom Morris werd werd omgevormd tot een 18-holes golfbaan. James Braid ontfermde zich in 1926 over Carnoustie en sindsdien is deze uitdagende baan nauwelijks veranderd. Carnoustie is 7 keer gastheer geweest van The Open.

Er is al veel geschreven over Carnoustie door de jaren heen. The finishing holes zijn bijzonder, uitdagend en zeer moeilijk als de wind over de baan scheert. Velen zijn van mening dat het een van de beste “back-nines” ter wereld is. Hier heeft Jean Van de Velde zijn kans op de titel hartverscheurend verspeeld!

Naast de geonduleerde en snelle greens, altijd heersende wind, de taloze “Burns” in de baan vindt je hier ook de meest notoire bunkers die je maar kunt bedenken.De par vijf 6de hole wordt beschouwd als een van de beste holes ter wereld. Genaamd, “Hogan’s Alley”, na de onsterfelijke Ben Hogan die de Open Championship in 1953 won. Twee angstaanjagende bunkers liggen op je te wachten in het midden van de fairway en een derde bunker aan de rechterkant zorgt ervoor dat met knikkende knieën je tee shot speelt in de hoop ze te ontwijken.

Carnoustie is niet de mooiste golfbaan en zelden zie je de zee waarvan je de rollende golven continue hoort brullen als ze zich op de rotsachtige kust storten. Het is een links baan puur sang, een echte “test of golf”. Een baan waar elke golfer eens de confrontatie moet aangaan tussen hem zelf en de natuur. Carnoustie is gasteer van The Open 2018.

meer informatie over Carnoustie?

“Come and be The Golf Traveller”

The St. Andrews Experience 2019